KLEMEN ŠTRAJHAR lokostrelec leta 2012

Klemen Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik že deveto leto. Po uspešni karieri v kadetski konkurenci je v  letu 2012  začel tekmovati v starostni kategoriji mladinci. Vse od začetka pa do danes tekmuje z ukrivljenim lokom v tarčnem lokostrelstvu.

To leto se mu je glede na dosežene rezultate ponudila priložnost, da se v maju preizkusi na članskem evropskem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je osvojil odlično 2.mesto in s tem presegel svoja pričakovanja.

Vrhunec letošnje sezone pa sta z njegovim dolgoletnim trenerjem Matejem Zupancem dosegla junija v ZDA, kjer  je Klemen na tekmi za svetovni pokal in ki je bila hkrati tudi zadnja izbirna tekma za nastop na Olimpijskih igrah , s 3.mestom dosegel kvoto oz.pravico do nastopa na Olimpijskih igrah v Londonu.

Časa za pripravo na Olimpijske igre je bilo malo, vendar sta ga z Matejem maksimalno izkoristila. V Londonu se je v eliminacijah uvrstil na 33.mesto. Nastop na Olimpijskih  igrah je zanj predstavljal neprecenljivo izkušnjo, ki si jo bo zapomnil za vse življenje.

Klemen je dijak zadnjega letnika Gimnazije Šiška. V prostem času se poleg treningov in priprav na maturo vzame tudi čas za igranje kitare.

 

Klemen Strajhar_Lokostrelec_leta_2012

 

S5 Box