ŠIRITEV ZUNANJEGA STRELIŠČA

V letu 2013 se je začel izvajati projekt, na katerega so kamniški lokostrelci in ostali člani neuspešno čakali leta in leta in sicer razširitev zunanjega strelišča.

Predsedniku kluba Janezu Čiriču in predsedniku Strokovnega sveta LKK Igorju Štrajharju je upelo doseči dogovor s predstavniki občine Kamnik in lastnikom sosednje parcele o odkupu zemljišča.


Članstvo v klubu se je v zadnjih letih povečalo, s tem pa je tudi  nastala  potreba po širšem zemljišču.  Pozno jeseni se je zaključil administrativni del odkupa, zdaj pa je na vrsti izvedba. Ker vsa dela, ki so potrebna za uresničitev projekta, izvajamo člani kluba prostovoljno z delavnimi akcijami, smo kar nekaj časa čakali na ugodno vreme, da dela lahko stečejo. Vsa sredstva, ki so namenjena za zemeljska dela, novo ograjo in  stebre zanjo, prav tako pa tudi za nove nosilce za tarče krije klub iz lastnih sredstev.


V zadnjih dveh tednih se je s pomočjo izvajalca in pod budnim očesom Dušana Fiderška in občasno Igorja Štrajharja,  izvedlo podiranje stare ograje in  izravnava terena. V  soboto, 7.12.2013  je nekaj naših pridnih članov izkoristilo lepo vreme in začelo s postavljanjem ograje na levi strani strelišča.   Dela pa še niso končana. Po naših načrtih bo na tej lokaciji spomladi postavljeno novo moderno strelišče, ki bo zadostilo dobrim pogojem za treninge vsem posameznikom in s tem doseganju še boljših rezultatov, kakršnih smo v Kamniku v zadnjih letih že vajeni.


DSCN4350

 

S5 Box