LOKOSTRELSKI BOŽIČNI TURNIR, Varaždin

V nedeljo, 22.12.2013, se je nekaj naših članov udeležilo tradicionalnega božičnega turnirja v Varaždinu.

Na turnirju lahko tekmujejo samo tekmovalci in tekmovalke z ukrivljenim in sestavljenim lokom v kategoriji mladinci (-ke) in člani (-ce).

Turnir je zelo priljubljen med lokostrelci, ker se tekmovalci po kvalifikacijah pomerijo tudi v eliminacijah. 

In rezultati? Kajpada odlični za Kamnik, kljub zelo dobri konkurenci. 

Iz LK Kamnik so se turnirja udeležili:  Jaka Komočar in Den Habjan v kategoriji člani UL in Klemen in Gašper Štrajhar, Žiga Ravnikar, Luka Gjurin in Luka Arnež v kategoriji mladinci UL

 

Kratek povzetek:


ČLANI: 

V eliminacijah se je naš Jaka Komočar  poigraval z nasprotniki in jih vse do finala izločal za malo šalo. V finalu pa je naletel na najboljšega Hrvata Krišimirja Štruklja, ki je bil v kvalifikacijah od Jaka boljši za 7 krogov. Grizla sta se do končnega shoot-offa, ki ga je dobil Jaka ( z 10-tko) in tako postal zmagovalec med člani. Lepo uvrstitev je dosegel tudi Den Habjan, ki je zasedel 4.mesto


MLADINCI:

Med mladinci smo v boju za medalje bili priča dvema izredno izenačenima dvobojema in sicer:

Gašper Štrajhar in Vedran Orlić za zlato

Klemen Štrajhar in Rok Bizjak za bron

Z bučno podporo kamniškega navijanja sta Gašper in Klemen oba shoot-offa zaključila z zmago ( oba z 10-tko) in tako je Gašper že drugič zapored postal zmagovalec tega turnirja med mladinci, Klemen pa je zasedel 3.mesto.

Luka Gjurin je kljub zelo dobremu streljanju za uvrstitev v 1/4 izločil Rok Bizjak. V kvalifikacijah  je Luka dosegel svoj najboljši letošnji rezultat in sicer 554 krogov.

Žiga Ravnikar, ki se pospešeno pripravlja za vstop v kategorijo kadeti, je v kvallifikacijah sebe in vse nas presenetil z odličnim rezultatom in sicer 572 krogov. Žal je potem prvi dvoboj izgubil, vendar vsem dokazal, da mu manjka samo še nekaj eliminacijskih  izkušenj.

Luka Arnež  se je v kvalifikacijah s 514 krogi uvrstil na nehvaležno 17.mesto in se v eliminacije ni uvrstil.

 

Rezultati:

 

http://www.archery.hr/kalendar2013/rezultati/2013_12_25_Bozicni_Cekin.pdf

  

ČESTITAMO!


Varazdin Bozicni_turnir_2013

 

S5 Box