WR VERONIKIN POKAL - ZMAGA SLOVENIJE

Od 5.5. pa do 7.5.2017 smo člani Lokostrelskega kluba Kamnik organizirali drugo tekmo za Veronikin pokal

ki je štela za uvrstitev na svetovno rang lestvico. To so tekme prestižnega ranga in za naš klub je bila velika čast, da smo zopet pridobili pravico do organizacije tekme na tako visokem nivoju.

V naš Kamnik so prišli tekmovalci iz 11 držav. Med njimi smo opazili udeležence Olimpijskih iger v Riu in še nekaj drugih visoko rangiranih tekmovalcev. Tekmovalci iz tujine so bili navdušeni nad lepim mestom in okolico, vreme pa je tudi omogočilo pogled na prelepo kuliso naših Alp v ozadju. Marsikdo je povedal, da na lepši tekmi še ni bil, kar je bila res velika pohvala.

Tekmovalci in tekmovalke so spoznali strelišče  v petek med neuradnim treningom, kateremu je v soboto dopoldne sledil uradni trening s pregledom opreme, popoldne pa so se začele kvalifikacije za nedeljske posamične in ekipne dvoboje.

Kamniški tekmovalci so zaradi uvajanja nove tehnike nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi, toda vseeno smo se veselili njihovih  uspehov:

DEN HABJAN in  JAKA KOMOČAR  sta tekmovala med člansko konkurenco in oba posamično zasedla 6.mesto. ŽIGA RAVNIKAR  je bil med mladinci na 3.mestu.

Ekipe se na takih tekmovanjih sestavijo iz najboljših tekmovalk in tekmovalcev iz posamezne države po končanih kvalifikacijah.

DEN HABJAN je skupaj z Ano Umer iz LK Ankaran med mešanimi ekipami osvojil 4.mesto.

ŽIGA RAVNIKAR je skupaj z Žanom Lukšičem iz LK Dolenjske toplice in Anžetom Dodičem iz LK Logatec osvojil prvo mesto med mladinskimi ekipami.

DEN HABJAN, JAKA KOMOČAR in  Rok Bizjak iz LK Mins Postojna so po razburljivem finalnem dvoboju premagali odlično turško ekipo in postali ekipni zmagovalci med člani.

lok-veronikin-pokal-2017-7-1

 

Rezultate in še več fotografij iz prizorišča si lahko ogledate na uradni spletni strani tekmovanja:  http://www.veronicas-cup.org

Naslednje leto bomo zopet poskusili s kandidaturo in poskušali privabiti še več znanih tekmovalcev. Upam, da nam bo sčasoma uspel dolgoročni cilj narediti to tekmovanje na takem nivoju, da bodo v Kamnik prišli tekmovalci tudi iz drugih evropskih držav in kasneje tudi izven evropskih meja, v kar bo potrebno vložiti veliko truda, kar pa smo člani Lokostrelskega kluba sposobni.

 

 

S5 Box