Mednarodni Indoor turnir Nimes Francija

Od 20. do 22. januarja je v francoskem mestu Nimes potekal veliki mednarodni lokostrelski turnir kjer je po svojih najboljših močeh zastopalo naš klub in državo Slovenijo tudi 10 kamniških tekmovalk in tekmovalcev.

Naš klub so zastopali: Klemen Štrajhar, Jaka Komočar, Mateja Andrejka, Matej Fideršek, Gašper Štrajhar, Žiga Ravnikar, Maja Fideršek, Andrej Majdič, Luka Gjurin in Barbara Štefula.

SP Nimes_2012
Sam turnir je bil namenjen dvema slogoma: ukrivljeni in sestavljeni lok. 

Tekmovalci na turnirju tekmujejo v treh starostnih kategorijah in sicer:

- kadeti in kadetinje do 15 let
- mladinci in mladinke do 21 let
- člani in članice 

Na turnirju je tekmovalo več kot 1000 lokostrelk in lokostrelcev iz različnih evropskih držav in držav iz drugih delov sveta.

Francija nas je sprejela s soncem in s toplim podnebjem. Mesto Nimes je od pristaniščnega mesta Marseilla oddaljen še kakšnih 100 km v smeri proti Španiji, kar je malo v primerjavi z razdaljo, ki smo jo v eno smer prevozili iz Slovenije in sicer cca 1100 km. Je veliko in zelo staro mesto, kjer se še vedno čuti španski arhitekturni vpliv, ki se prepleta s slikovitimi francoskimi ulicami z majhnimi trgovinicami, kjer lahko najdete prav vse. Ljudje so prijazni, le nekako ne morejo še razumeti, da na svetu obstaja še kakšen drug jezik in ne samo francoščina. Bolj, ko jim razlagaš, da bi rad govoril angleško in da jih ne razumeš, bolj ti razlagajo nekaj po francosko. Ampak to je že druga zgodba, ki je lahko tudi zelo zabavna.

V Nimes smo prispeli v četrtek, 19.1. pozno zvečer. V petek popoldne so se naši fantje in dekleta potrdili prisotnost na tekmovanju in izvedli že prvi uradni trening. Že takrat se je čutil utrip tekmovanja, kajti na treningu si je bilo zaradi velikega števila tam prisotnih tekmovalcev in tekmovalk prostor skorajda priboriti. Po treningu je že potekala prva izmena tekmovanja za kvalifikacije. Naši fantje in dekleta so tekmovali naslednji dan (sobota) v 2. in 3.izmeni. 

Uvrstitve naših fantov in deklet v kvalifikacijah si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.arcclubdenimes.com/resulttournoi/12/qualifs12.pdf

Poudariti moramo osebni rekord Žiga Ravnikarja, ki je v kvalifikacijah ustrelil 542 krogov, 9. mesto Jaka Komočarja med mladinci v eliminacijah in 8. mesto Gašperja Štrajharja med kadeti v eliminacijah, kar je bila tudi najboljša slovenska moška uvrstitev na tem turnirju.

Tekmovanje se je zaključilo s spektakularnimi dvoboji za medalje med člani in članicami. Največja poslastica za nabito polno dvorano je bil finalni dvoboj med dvema najboljšima z ukrivljenim lokom in sicer med Američanom Bradyem Allisonom in Francozom Franckom Fisseuxom, ki sta dvoboj zaključila s shoot- offom in sicer z 10. Bližje centru je bil Allison. Ves čas njunega dvoboja je bila vsa dvorana praktično na nogah in ju glasno vzpodbujala.

Ob tem si lahko samo zaželimo, da bi bilo tudi na slovenskih tekmah vsaj petino toliko gledalcev , ki bi vsaj pol toliko navijali za posamezne najboljše tekmovalce. 

LKK

 

S5 Box